KEMBARA DUGA 2012

KEMBARA DUGA 2012

Sunday, February 13, 2011

jiwa ku dalam pintu besi...........




jiwa......sebagaimana tubuh..suatu ketika akan menemui rasa bosan dan jenuh......

jiwa juga boleh berkarat,,,,sebagaimana berkaratnya besi...huhhh......

maka..jiwa adalah alat hiburan....dengan memberinya hiburan-hiburan yg menyeronokkan.....

tapi kenapa jiwa ku tidak boleh tenang.......

saban hari aku merenung nasib ku...

aku jemu dengan  perjalanan hidup ku.....

bagaimana harus ku tempuh pintu besi yg mengelilingi ku.....

ghost writer tolong keluarkan aku dari seksaan pintu besi ini.....

kenapa harus aku.....

kenapa tak orang lain........

adakah aku harus menjadi seperti orang-orang lama yang menunggu saat untuk menerima hukuman.....

tidak sama sekali aku akan mengikut jejak mereka...

aku ingin keluar untuk menjadi seorang leader yang disengani........

bukannya ditakuti....

bila?bila?bila?bila?????????????????????????????????





born to be a leader....

28 comments:

ghost writer said...

tunggu kejap..

aku nak amik chainsaw untuk potong geriji besi tuh...

minyak chainsaw ko yang belikan...

MATAHARI said...

first, boleh tak buat pop up window.

second. belajar memanipulasi dengan diplomasi.

dirty dozen said...

@ ghost writer :xyah guna minyak 2...minyak weapon kan byk.....






@ MATAHARI :ok bro aku buat dah....thanks for tunjuk ajar mu..

MATAHARI said...

minyak weapon? haha. kau pernah pegang model apa?

dirty dozen said...

@ MATAHARI :ko cakap je ko nak model apa?lau setakat styer 2 aku buat kayu api jer...hahahaha...

Eyka said...

haha...jiwng la entri ni..men jiwe2 sgala~ hahaXD tapi eyka suke awkk~ misteri aww!^^..ehemm..ehem..domo kim slm..:)

Lucifer said...

fuh. tbaik la.
kau biasa pegang type apa?

malangnya aku setakat styer n carbaine je.

Lucifer said...

yang komen atas tadi aku orang yang sama, matahari.

dirty dozen said...

@ Lucifer :mcm2 aku blh pegang bro....jemu dah nak mgadap benda 2.....

yes i know u matahari....


@ Eyka :jiwang kearah lain..jgn jiwang bcinta beb.....

Eyka said...

dirty: eleh2~ hahaXD

akU GaDis said...

bila2 pon boley ^^

zati embong said...

utk jd leader yg di sengani?

tgk bos jat, dia garang giler,dia ckp dia saje wujudkan jurang antara dia dgn pekerja,xnk pkerja pjk kpla dia nnt.

eh2.ni nk jd leader pada diri sendiri ke cmne ni?laju je menaip ni,xtgk kiri kanan da. O.o

dirty dozen said...

@ zati embong :yes semesti semua ingin mjadi leader yg d segani bkn d takuti...

kalau blh nak jadi leader untuk segalanya..hahahaha....

dirty dozen said...

@ Eyka :plak dah..kat c2 plak dy fikir..huhuhu...



@ akU GaDis :skrg blh x?????????????????????

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

kalau chainsaw ghost writer tak jalan
nanti saya buat gas cutting kat pintu besi tu :)

dirty dozen said...

@ Nazsabrina Iman Zulfikar :xleh jgak pakai gas cutting....kena guna kuasa ghost writer jgak..
baru blh kuar....hahahahaha...

Eija Hassan said...

agak jiwang entry ni.hee~

dirty dozen said...

@ Eija Hassan : jiwang mane nye....jiwang kearah lain adalah..

dirty dozen said...

@ Eija Hassan : jiwang mane nye....jiwang kearah lain adalah..

ghost writer said...

ang yang duk dalam kurungan besi tuh..ko sekarang dikawal oleh David the koperFAIL!haha

dirty dozen said...

@ ghost writer : aku redha kalau aku d temani david koperfail 2...blh dia tlg aku mcari ilham nak buat n3 yg best..hahahahahahaha

rizwan's sweetheart said...

kenapa harus kamu?

kerana kamu orang yang terpilih itu...

salam kenal

ghost writer said...

@ rizwan's sweetheart : kerana aku adalah aku.hahahaha..salam kenal....

HonEyBuNNy said...

salam....datang ziarah blog neh...jadi leader xbest eh..hehehhe

dirty dozen said...

@ HonEyBuNNy : yealah 2..hbs 2 pa yg best...

HEROICzero said...

born to be a leader? jadi jangan ditanya lg bila. sekarang beb. insyaAllah~

langkah2 kecil itu lebih baik dari duduk merungut, bukan? -)

NARDtheNERD said...

pemimpin keluarga ke?.
:))

maiMOONyet said...

sebenarnya aku susah nak paham dgn entry bermadah2 ni. hekhekhek. takpe, aku akan bace sampai paham :P























*boleh kah aku melakukannya? T_T